Det her er et skønt trick- men brug det med varsomhed for det er yderst effektivt.

Jeg er i den grad at betegne som en sukkernarkoman. Jeg kan ikke spise bare et, eller ti, stykker slik! Jeg spiser hele posen. Det er mildest talt røv-irriterende!

Nu er hvidt sukker jo i sig selv ligeså vanedannende som kokain, så jeg er ikke ene om at synes, at det ikke er let at holde op med at spise slik. Faktisk viser forsøg at hvidt sukker forårsager ændringer i hjernens dopamin- og opioid-system. Det er nok derfor at sliksalget er så højt og at børn kan få hysteriske anfald, hvis de ikke får lov at få deres fix-slik. Der er jo snart hvidt sukker i alle forarbejdet fødevarer, selv en simpel ketchup går ikke foruden.

Nå men tilbage på sporet…
Hvis du som jeg gerne vil holde op med at spise alle de sukkersøde sager, så får du her et extraordinært virksomt trick.

Det er ligegyldigt om det er wienerbasserne der kalder når, du går forbi bageren eller rækkerne af slik og chokolade der hænger og dingler fristende når, du står i supermarkedskøen. Det her trick kan du bruge hvor som helst og når som helst.

Det er en visualisering som virker godt både med åbne og lukkede øjne men jeg foreslår at lave den med  lukkede øjne til at begynde med. Bare for at give den ekstra slagkraft.

Når du bliver fristet som i supermarkedet eller ved bageren, eller når du sidder hjemme i sofaen og får en voldsom trang til sukkerfyldte ting, du bare så gerne vil holde op med at spise, så gør følgende:

1. Luk øjnene og forstil den sukkerholdige lækkerbisken du gerne vil have. Forstil dig det rigtig godt. Se lækkerbiskenen for dig, vend og drej den, så du ser den fra alle sider. Forstil dig hvordan den dufter og mærk hvordan den føles at have i hånden. Gør dig umage her- rigtig umage! Inddrag så mange sanser som overhovedet muligt i din forstilling.

2. Så forestiller du dig, at du tager din lækkerbisken op til munden og med mundvandet løbende i forventningen om en lækker sød smag. Du åbner munden og sætter tænderne i din lækkerbisken, som du nu længtes inderligt efter at smage.

3. I det du sætter tænderne i din lækkerbisken, vælter det ud med alverdens mest ulækre og slimet orme, mider og parasitter. De vælter simpelthen bare ud over det hele! De kravler ind i munden på dig. Ned af armene på dig og over  hele din krop. De bliver bare ved med at vælte ud af din lækkerbisken som nu er helt fyldt af mider og orme som lægger millioner af æg i den….
Fortsæt sådan ind til ønsket om at spise din lækkerbisken er væk.

Jeg ved ikke hvor langt tid, det tager for dig men for mig tager det ikke særlig lang tid. Jeg kommer faktisk aldrig rigtig langt ud over de første orme, mider og parasitter der vælter ud. Så har jeg fået nok. Det var faktisk lidt hårdt at skrive hele punkt 3. ovenfor. Addder…Bvarder.

Når du har gjort det med lukkede øjne, tager det ikke meget at gentage tricket med åbne øjne. Bare tanken om forestillingen af alle de kryb, gør det let at lade være med at gribe ud efter den lækkerbisken.

Når, og hvis, du bliver fristet til den lækkerbisken igen, er alt du behøver gøre, at huske at lave denne visualisering igen. For sådan nogle som mig, er det nok bare at tænke på visualiseringen, ja, så går jeg fint forbi uden at føle savn.

Du kan lave den lige så mange gange du har brug for det og i realiteten også med hvad som helst. Dog lige et godt råd! Brug kun dette trick med omhu og velovervejet. Det er nemlig vigtigt, at du kun laver denne visualisering hvis, du er virkelig seriøs omkring aldrig igen at skulle spise det, du forestiller dig. Grunden til det er, at det nemlig er så effektivt at efter, du har lavet visualiseringen et par gange, så får du aldrig lyst til at spise det igen. Altså, hvis du vælger, at du gerne vil spise klejner hver jul fordi, du bare elsker dem og vil tillade dig selv den gode, ja, så lad være med at lave denne visualisering med klejner, for så ødelægger du helt sikkert bare din lyst til klejner. Også selvom der går et år i mellem, at du spiser dem.

God fornøjelse…øhh eller hvad man nu siger i denne her situation!